Holebifoon lanceert nieuwe website op coming-outdag

image description
image description

Holebifoon lanceert nieuwe website op coming-outdag

De Holebifoon heeft een nieuwe website gelanceerd naar aanleiding van coming-outdag. De Holebifoon is de info- en opvanglijn waar je terecht kan met al je vragen over seksuele oriëntatie en gender. De nieuwe toegankelijke website www.holebifoon.be bevat nog meer informatie dan voorheen.

De vrijwilligers van De Holebifoon staan klaar om je vragen te beantwoorden via telefoon, mail en chat. “Toen çavaria meer dan 20 jaar geleden De Holebifoon oprichtte, was de telefoon nog het medium bij uitstek voor een infolijn”, licht çavaria-woordvoerderJeroen Borghs toe. “We breidden de werking uit met e-mail en chat. Dankzij de steun van Vlaams minister van Gelijke KansenLiesbeth Homans kunnen we daar nu een toegankelijke website aan toevoegen die alle informatie samenbrengt.”

Jezelf vinden

De website biedt informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard gaat een groot deel daarvan over holebi’s en transgenders. “De site is een bron van informatie voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf. Op 11 oktober was het internationale coming-outdag, een dag waarop we stilstaan bij het proces van jezelf vinden. Het is belangrijk dat mensen op hun eigen manier aan informatie geraken. De ene persoon hoort graag een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn. De andere zoekt graag rustig alles zelf uit voor er met iemand over te praten”, legt Borghs uit.

Je kan ook op de nieuwe website terecht voor praktische informatie over onder andere discriminatie, asiel, ouderschap en seksuele gezondheid. Staat jouw vraag niet op de website? Stel je vraag dan via vragen@holebifoon.be, bel 0800 99 533 of chat op www.holebifoon.be/chatten.

Bron: ZiZo, Çavaria

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.