Vorming

image description

3 à 8% van de bevolking is homo, lesbisch of biseksueel (holebi). Een school van 700 leerlingen telt dus 20 à 55 holebi-leerlingen. Het lerarenkorps hebben we zelfs nog niet meegerekend. Misschien lijkt dit aantal hoog, zeker als je eens rond kijkt op je eigen school, zonder iemand te "verdenken" holebi te zijn. Hoeveel leerlingen en leerkrachten op jouw school zijn er namelijk 'uit de kast'?

Ook op jouw school

Holebi's zijn vaak onzichtbaar op school; het staat tenslotte niet op hun gezicht te lezen. En zolang je het tegendeel niet aangeeft, ben je volgens de maatschappij hetero. Uit angst voor de reacties uiten holebi's zich minder snel op de middelbare school. Scholen hebben hierdoor snel de neiging om te zeggen dat er geen problemen zijn met holebi's, of dat er geen holebi's aanwezig zijn. Onze berekening bewijst nochtans het tegendeel...

Informeren

Het onderwijs is de plek bij uitstek om de heteroseksuele norm in vraag te stellen en te bespreken, om attitudes bij te stellen en stereotypen te doorbreken. Alle jongeren hebben er baat bij om te weten wat het is om holebi of transgender te zijn. Bovendien kunnen we met zo'n vorming ook op een discrete manier informatie aan holebi- en transgenderleerlingen geven.

Hoe gaan we te werk?

2
Telefonisch contact
3
Bevestiging afspraken
4
Voorbereiding
5
Vorming
6
Evaluatie
Vul het online aanvraagformulier in: informatie over je school, jouw contactgegevens en praktische informatie over de gewenste vorming (datum, tijdstip, duur, aantal groepen).
Een vormingsmedewerker neemt telefonisch contact met je op om je meer informatie te geven over onze vorming en om praktische en financiële afspraken te maken. Hij/zij luistert naar jouw noden (en die van je leerlingen) om de vorming hier maximaal op af te stemmen.
Kort na het telefonisch gesprek ontvang je een bevestiging van de gevraagde vorming(en) via e-mail. Je vindt er ook alle praktische en financiële afspraken in terug. Toch nog vragen of aanpassingen nodig? Geef ons een seintje.
Elke vorming wordt afzonderlijk voorbereid, op basis van onze draaiboeken. Het is dus best mogelijk om inhoudelijk aangepaste vormingen te geven aan verschillende groepen. Ten laatste een week voor de vorming krijg je een schema met het voorziene verloop van elke vorming via e-mail.
Het is zover! De vormingsmedewerker meldt zich 15 à 30 minuten voor de start van de vorming aan.
Je ontvangt een evaluatieformulier van de vormingsmedewerker of krijgt dit enkele dagen later via e-mail. Aan de hand van jouw feedback kunnen we onze vorming en de opleiding en begeleiding van onze vormingsmedewerkers blijven verbeteren.